Årsresan – Elementens transformerande kraft

Under ett års tid så återknyter vi och fördjupar vår relation till moder jord genom att knyta an till och fördjupa kontakten med de 5 elementen: eld, luft, vatten, jord och ande/spirit.

Detta är en inre resa med fokus på din egna transformation. Intentionen med denna årsresa är att ge dig verktygen så att du kan ta ansvar för ditt växande. Att skapa ett utrymme för dig att kliva in i ditt självledarskap så att du, stadigt och balanserat kan följa med i ditt eget liv. För dig som senare vill fördjupa dig i den shamanska healingens väg eller i att leva ett ceremoniellt liv i rytm med moder jord är detta också en utmärkt förberedelse.

Vi kommer tillsammans under detta år att undersöka den transformerande kraften i de olika elementen medan du också får bygga din egna relation till dom för att på det sättet fördjupa din kontakt med moder jord. Vi kommer också att gå djupare ner i förståelsen kring att arbeta med transformation och skina vårt ljus på nycklar som hur du sätter en tydlig men öppen intention för att låta universum arbeta med dig och hur du kan ta ansvar för din egna energi och lära dig vad som är ditt och vad som är andras. Samt naturligtvis lära dig att släppa taget om de känslor och energiavtryck som inte är dina.


Om träffarna

Start: Med zoomträff i mars 2022 innan den första helgträffen.

Introduktion och förberedande zoomsamtal och digitalt material.

Träff 1: 25-27e Mars – Elden. Syd.

Återknyter till urkraften. Vi spenderar tid med den inre elden. Återuppväcker det som är sovande och föder det som är friskt och lever. Låter elden transformera det som inte längre tjänar oss genom ceremonier.

Vi bygger relation till den yttre elden. Genom att berätta historier och hanverka kring elden. Alla deltagare får bygga sina egna skallror och medicinpåsar. Samt så klart laga mat över öppen eld och genomföra en större eldceremoni. Även plantmedicinen rapé introduceras till de som vill ha stöd i sin transformation.

Träff 2: 6-8 Maj – Luften. Öst.

Leken, vinden, rösten, rörelsen och vibrationen. Vi fäller ut våra vingar för att finna vårt mot att hoppa ut i det okända. Tillit är temat. Tillit till att vingarna bär och att du har alltid du behöver.

Om möjligt så besöker vi Enhetens kyrka på Östanbäcks kloster för att knyta an till andligheten från ett religiöst perspektiv och läka eventuella sår i relation till kristendomen.

Träff 3: 1-3 Juli – Vattnet. Norr.

Känslorna, trauman, flödet, mjukheten och kärleken. Vi låter våra rustningar smälta, låter våra kroppar mjukna. Släpper våra trauman till vattnets läkande och renande kraft.

Vi återkopplar till livets essens, föds på nytt och kliver därmed in i vårt självledarskap med förståelsen om att vi har kapaciteten att leva vårt egna liv.

Träff 4: 26-28 augusti – Jorden. Väst.

Stabiliteten, hållandet och grundningen. Svetthyddan bjuder in oss till moder jords livmoder. Till en av de mest fundamentala ceremonier som vi kan genomgå. Att födas på nytt i mörkret och värmen för att ta plats, än djupare som moder jords barn. Vi välkomnar Aita Päts som hållare av svetthyddeceremonin under denna helg.

Träff 5: 21-23 oktober – Ande/spirit. Centrum.

Mittpunkten, kärnan, det essoteriska. Vi fördjupar oss i vår relation med energier, med anden, det som inte går att ta på men som berättas om i alla kulturer på olika sätt. Vi reser genom världar och håller utrymme för varandra i våra resor. Tillåter oss att luckras upp och kliva igenom slöjan för att skapa än mer relation med våra guider och hjälpare så att vi kan stå tryggt inför vår framtida resa och transformation.

Denna årsresa avslutas med ett gruppsamtal via zoom i December för att knyta ihop säcken tillsammans. Exakt datum och tid för detta kommer senare.


Praktisk information

Starttid för helgträffar kl 14.
Sluttid för helgträffar kl 15.

Boende

Ingår i priset och sker i kroppstemplet (sovloft) och i eldtemplet (tipin) samt kanske även i huvudhuset på gården (the house of tranformation). Det är ett enklare boende då gården är en off grid gård där vi prioriterar att leva i nära relation till resten av naturen. Uppvärmning i form av gasol eller vedkamin finns i samtliga utrymmen. Madrasser finns men i övrigt behöver du ta med dig de sovsaker du behöver. Det finns ingen el att tillgå och toalett består av ett utedass. Tvättning sker i vattentemplet som består av en bastu, varmbadtunna och en kallbadtunna (varmbadtunnan är endast uppvärmd vid specifika tillfällen).

Mat

All mat ingår. Vi lagar vegetarisk och glutenfri mat.

Vardagen ihop

Vi hjälps åt med att få vardagsbestyr att gå ihop tillsammans så som att värma mat, hämta ved, bära vatten och städa efter oss. Detta som en del i att bygga relation till elden, maten, vattnet osv. En del i vår relationella process helt enkelt.


Kostnad & anmälan

Din kostnad: 36.000 kr. Eller 31.000kr om du väljer att inte ta del av de enskilda sessionens emellan varje helgträff.Kostnaden kan delas upp på upp till 12 månaders delbetalning. Ange om du vill delbetala och hur i din anmälan.

Anmälan sker till linapetersdotter@gmail.com. Ange ditt namn, adress, telefonnummer och mailadress samt om du har några allergier och om du vill delbetala. Anmälan är fullbordad när första betalningen skett.


Utrymmeshållare

Vi som håller detta utrymme har en gedigen erfarenhet av att hålla utrymme för transformerande resor och ceremonier:

Lina Petersdotter Johansson är upplärd av hästarna och guidad sedan barnsben i vad som behövs för att transformation ska ske på ett balanserat och hälsosamt sätt. Hon har arbetat med trauma release, läkning och växande på många sätt. Bland annat genom Body Awareness, tantramassage och nu, shamansk healing. Lina är grundaren av School of Mother Earth samt sveriges första utbildning i Ekopedagogik. Hon har också varit med och skrivit 3 böcker varav 2 st har blivit internationella bästsäljare och håller nu utrymme för födandet av ytterligare en samförfattarbok, Hästarnas Visdom. Som ges ut i December på hennes egna förlag. Denna årsresa är manifesteringen av en vision som hon hämtade hem under en resa till norrland/sapmi och är en del av hennes livsuppgift att hämta hem och läka den nordiska visdomen. Mer om Lina kan du läsa här.

Om platsen

Skogstemplet är den plats vi kommer ha som vår bas under denna resa. En plats som är helgad och dedikerad till transformation och fördjupande av relationen till oss själva, varandra och moder jord. För att lära känna skogstemplet så är du välkommen att kika in på den här sidan.

Så största och varmaste välkommen vill vi önska dig som känner kallet att vandra än djupare med moder jord och elementen. För att hämta hem din egna transformerande kraft och kliva än djupare in i ditt självledarskap.

/Lina och Skogstemplet